Anadolu’daki KOBİ’lerin rekabet gücü eğitimlerle artıyor
BURSA (İGFA)- Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Visa ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) katılımıyla 30 banka ve e-para kuruluşunun desteğiyle 2019 yılında hayata geçirilen İşimi Yönetebiliyorum Programı, beşinci faaliyet döngüsünde Anadolu’daki KOBİ’lerle buluşuyor. den başladı.
KOBİ’lerin büyüme potansiyellerini gerçekleştirmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri edinmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen programın yeni dönemdeki ilk etkinliği, Marmara ve Orta Anadolu Sanayicileri ve İşadamları Federasyonu’nun (MARSİFED) konut sahipliğinde gerçekleştirildi. ). Etkinliğe KOBİ’lerin yanı sıra kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Gelişmiş Türkiye hayalini gerçekleştirmenin yolunun bölgesel gelişmişlik farklılıklarını ortadan kaldırmaktan geçtiğini belirten TÜRKONFED Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Serpil Veral, TÜRKONFED olarak üyelerimiz ve paydaşlarımızla birlikte değerli çalışmalar yürüttüklerini ve çeşitli projeler hayata geçirdiklerini söyledi. bu hedef doğrultusunda. Dijitalleşen, yeşil olan ve toplumsal dönüşüme uyum sağlayan KOBİ’lerin katma değeri yüksek mal ve hizmetler üreterek oluşturulan değer zincirlerine dahil edilebileceğine dikkat çeken Veral, şunları kaydetti: programı. Hedeflediğimiz gibi KOBİ’lerimizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz.”
“BURSA SANAYİDE MARKA ŞEHRE DÖNÜŞEBİLİR”
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, Bursa ekonomisi hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:
“Ülkemizin en rekabetçi ilk 10 ilinin ortasında yer alan, ekonomimizin lokomotif şehirlerinden biri olan Bursa’mız aynı zamanda en çok ihracat yapan beşinci ilimiz olarak GSYİH’mıza yüzde 4,2 katkı sağlıyor. Ancak bölge ve ülke ekonomisinin değerli üretim üslerinden biri olan ilimiz bu değerli potansiyeline rağmen GSMH’de kişi başına düşen gelirde 10 bin dolar sınırı içindedir. Bursa’nın kişi başına düşen gelirini artırmak ve yüksek katma değer yaratmak için atılması gereken adım, bilgi ve iletişim ile hizmet dallarının gelişmiş ekonomilerdeki gibi bütünleşik gelişimini sağlamaktır. Dijital ve yeşil dönüşüm yetkinliğini insan ve çevre odaklı yeni bir bakış açısıyla yüksek verimliliğe dönüştürme potansiyeline sahip olan şehrimiz, güçlü sanayisini katma değeri yüksek teknolojik üretime yönlendirme refleksine de sahiptir. Marka ve patent başvurularında tüm iller arasında orta sıralarda yer almamız bunu gösteriyor. Girişimci ve yenilikçi iş insanlarıyla Bursa’mız sektörde marka şehre dönüşebilir” dedi.